Een bijzondere mosterdplant: Mosterdspinazie

Mosterdspinazie (Brassica rapa perviridis) is een bladgroente, die afkomstig is uit Japan. Het is een variant van de knolraap (Brassica rapa), het volksvoedsel van de Lage Landen voor de introductie van de aardappel. In zijn thuisland wordt hij komatsuna genoemd wat zoiets betekent als ‘kleine denneboomgroente’. Die naam heeft hij te danken aan de diepe donkergroene kleur van het blad. Ik zou hem meer willen vergelijken met paksoi.
[Foto: wholofoodcatalog.info]
Deze bladgroente heeft een heerlijke koolsmaak met een subtiele nasmaak van mosterd, terwijl hij als een spinazie verwerkt kan worden. Het beste van twee werelden, zou je zeggen. In Japan wordt hij rauw in salades verwerkt of kort geroerbakt. Ook soepen knappen vaak echt op van een paar blaadjes mosterdspinazie.

Zaadjes van deze exotische mosterdsoort zijn maar spaarzaam te krijgen, maar bij Zaadhandel Van der Wal uit Hoogeveen zijn ze gewoon te koop. Bovendien heeft het bedrijf ook een leuke variant van de mosterdspinazie in het assortiment: paarse mosterdspinazie.

Wil je eens proberen om deze bijzondere mosterd op te kweken dan kun je hier de zaadjes bestellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten